Ti dol visi? Piši dnevnik

AvtoricaZdenka Hafner

FotoTrent Szmolnik, Unsplash

Thumbnail
2 min
  • DELI

Kaj storiti, ko globoko dihanje in pozitivne misli ne pripeljejo nikamor? Ko vam skačejo po glavi ali dajejo v nič? Monica Sweeney je iznašla odličen recept. Ustvarila je čudovit dnevnik Bodi na jebiga, s katerim mlade ženske spodbuja, da pošteno zakolnejo, če je treba, stegnejo sredinec oziroma »po svoje« povedo, kaj jih žuli. Za vse to je prostor v novem dnevniku, v katerem lahko čuječno izrazijo, kako zelo jim dol visi.

Pozitivnost posebne vrste

Mlada ameriška avtorica tako »vse prečudovite osebe« vabi v svet čisto posebne vrste pozitivnosti, ki prinaša neverjetno radost, razposajeno katarzo in eno dobro tono sočnega svinjanja.

S pomočjo knjige Bodi na jebiga, pikice zajebantskega humorja, ščepca spokojnosti in noževe konice vulgarnosti se boste osvobodili vsega sra... in svobodno zadihali.

Kako do klinčeve mavrice?

Piši, riši, preklinjaj

V tem dnevniku oziroma delovnem zvezku je dovolj prostora, da iskreno in brez dlake na jeziku napišete, kaj vas je danes težilo ali zakaj je bil današnji dan super. Prostor je tudi za želje, načrte, najbolj carske osebe v vašem življenju in, seveda, za lastne napake in dosežke, zaradi katerih ste fenomenalno fantastični. Res je, včasih je treba to zapisati.

Top šit jutro

Pozdrav soncu je lahko čisti užitek, četudi niste strastna ljubiteljica joge, ki se lahko zvije v presto. Ko se boste potopili v elegantno zaporedje položajev in bo vaše telo vzkliknilo: »O, mater, mi paše!« se boste jutru nasmehnili s telesom, dihom in velikim srcem. Zato vpeljite pozdrav soncu v vaš jutranji ritual in misli sprostite v gibanju.

Ker nikoli ne veste …

... kdaj vas zbije avtobus, vsem najdražjim povejte, da jih imate radi. Sodelavki, ki hodi z vami na čik. Prijazni natakarici, ki vam vsak dan prinese dobro kavo. In poštarju, ki je prijazen do vaše bevskajoče čivave. Pokažite jim, da vam ni vseeno.

Za konec

Morda se vam bo na tej dolgi in zaviti poti, na kateri ne bo manjkalo bentenja in sranja, končno posvetilo, da se ni vredno sekirati zaradi stvari, ki vam grenijo življenje. Mogoče boste našli iskrico upanja, ki obljublja srečo.

Morda boste ugotovili, koliko dobrih lastnosti imate in kako dragoceni so vaši bližnji. Zapomnite si to. Nasmehnite se in življenje bo – morda – lepše.