Skrivnost za izpolnitev sanj

AvtoricaPetra Bajc

FotoRawpixel

Thumbnail
5 min
  • DELI

Ko sta film in knjiga Skrivnost leta 2006 uzrla luč sveta, sta navdušila tako rekoč vse. Zdelo se je, da nenadoma vsi verjamejo v moč Vesolja in pozitivnih misli. Skrivnost je postala skorajda religija 21. stoletja in še danes pogosto slišimo zgodbe o posameznikih, ki jim je Skrivnost spremenila življenje.

Nova načela za življenje

Od leta 2006 je avtorici Skrivnosti Rhondi Byrne (članek o njej si lahko preberete tukaj) pisalo več deset tisoč ljudi in ji zaupalo, kako so z njenimi načeli v življenje privabili zdravje, bogastvo, idealnega partnerja, sanjsko kariero … Z načeli Skrivnosti so ljudje iz različnih kultur in držav povsem preobrazili svoje življenje, čeprav bi se to marsikomu na prvi pogled zdelo nemogoče. Ti ljudje pa so verjeli, da je mogoče prav vse!

Rhonda je nekaj teh pozitivnih, spodbudnih in navdihujočih zgodb zbrala v knjigi Kako mi je Skrivnost spremenila življenje in jih pospremila z modrostmi o Skrivnosti, zaradi česar je knjiga primerna tako za tiste, ki se s tem konceptom srečujejo prvič, kot tudi za tiste, ki ga že dobro poznajo. V njej boste našli primere ljudi, ki so s pomočjo Skrivnosti dobili otroka, se rešili depresije, našli sanjskega partnerja, obogateli, prepotovali svet … Za navdih si preberite zgodbe posameznikov, ki so dosegli svoje sanje.

Novo stanovanje

Nia iz Nemčije se je s fantom želela preseliti v novo stanovanje, vendar jima stvari niso šle povsem po načrtih. Nobeden od njiju ni dobil službe, prav tako nista našla nikogar, ki bi se vselil v prejšnje stanovanje.

»Ko sem bila nekega večera približno en teden pred selitvijo resnično obupana in objokana, sem prebrala Skrivnost. Dva kamna sem izbrala za svoja kamna hvaležnosti in ju držala v roki ter pisala, za kaj sem hvaležna v življenju in kaj si želim, še zlasti s selitvijo v novo življenje.«

Kamna je ves čas nosila s seboj in vsakič, ko se ju je dotaknila, je pomislila na svoje želje. In stvari so se iznenada obrnile na bolje. S fantom sta dobila želeno stanovanje in podpisala zaposlitveni pogodbi v novem mestu.

»Neizmerno sem hvaležna, da sem izvedela za Skrivnost in sem lahko bolje spoznala sebe. Skrivnost resnično deluje, samo verjeti morate, zlasti vase.«

Sanjsko potovanje

Ashley iz Seattla si je že od malih nog neizmerno želela potovati. Ko je v srednji šoli pisala dnevnik, je v njem preroško napovedala, da bo nekoč obiskala svoje najljubše kraje na svetu. A ker je diplomirala ravno v času največje gospodarske krize po tisti v tridesetih letih prejšnjega stoletja, si potovanj ni mogla privoščiti. Ko je prebrala Skrivnost, je izdelala t. i. tablo vizij, na katero je pripela slike krajev, ki jih je želela obiskati. Ponovno je začela tudi pisati dnevnik. Po nekaj tednih je začutila, da so se ji želje že izpolnile ...

»Po kakšnem mesecu in pol sem prejela e-pošto od starega prijatelja, ki mi je ponujal zaposlitev v Italiji – ponujal mi je kulturno izmenjavo in življenje pri družini. Družina je stopila v stik z menoj in mi ponudila plačilo za življenje pri njej. Kar nisem mogla verjeti. Priložnost mi je dobesedno padla v naročje.«

Ponudba je sprožila plaz drugih priložnosti in Ashley je lahko s prijateljico kar mesec dni potovala po Evropi – sanje so se ji izpolnile.

Nasvet prijateljice

Melica iz Essexa se je borila z depresijo. Pri devetindvajsetih je že štiri leta jemala antidepresive. Njeni otroci so bili v oskrbi socialne službe, sama pa je bila popolnoma izgubljena. Prijateljica ji je predstavila Skrivnost, saj je videla, da nujno potrebuje pomoč.

»Začela sem živeti po naukih Skrivnosti, in to je takoj obrodilo rezultate. Počutila sem se močnejšo, bistrejšo in »bolj pri sebi« kot kadarkoli v življenju. Zdravila sem opustila in postajala sem čedalje močnejša.«

Danes je Melica srečna in zadovoljna mama samohranilka. Ko je socialna delavka zaključila njen primer, ni mogla verjeti, kako zelo se je spremenila. Če kdaj ponovno skrene s prave poti, v roke vzame svoj dnevnik hvaležnosti in se spomni na vse dobre stvari, ki so ji bile dane v življenju. To jo opomni, da se vrne na pot k sreči.

Nova služba

Kate iz New Yorka po diplomi ni in ni dobila službe. Kljub temu da je že živela po načelih Skrivnosti, teh načel ni znala uporabiti za pridobitev službe, čeprav si je prav te najbolj želela. Potem pa se ji je nekega dne le posvetilo: čeprav je bila optimistična, da bo službo dobila, se ni vedla, kot da jo že ima. Spoznala je, da mora začeti živeti, kot da je že zaposlena.

»Zelo zgodaj sem začela vstajati. Tako kot bi morala vstajati, če bi šla zjutraj v službo. Nisem več vsak dan iskala zaposlitve in v dnevnik pisala, da sem hvaležna za zaposlitev, ki jo bom dobila, temveč sem pisala, da sem zelo hvaležna, da je vsak dan v službi uspešen in da uživam na delu ter se rada družim s sodelavci. Načrtovala sem, kaj bom nosila ves delovni teden, in odprla varčevalni račun, kamor bom nakazovala plačo.«

Kmalu po tistem, ko se je začela tako vesti, ji je nekdo povedal za prosto delovno mesto, ki je bilo kot nalašč zanjo. Še pred razgovorom je vedela, da bo služba njena. In res so jo zaposlili.