Med – prva izbira za hitrejše celjenje ran

Thumbnail
  • DELI

Majhna nerodnost s kuhinjskim nožem, dotik prevroče ponve ali padec s kolesom – in drobna poškodba je tu. Kako pravilno oskrbeti ureznino na prstu ali odrgnjeno otroško koleno, da se bo rana hitro in brez težav zacelila?

Rano je treba najprej očistiti

Če rana krvavi, je najprej treba zaustaviti krvavitev. Rano očistimo oziroma speremo s fiziološko tekočino ali tekočo pitno vodo. Na sterilen obliž ali zloženec nanesemo medicinski med iz tube Vivamel in z njim prekrijemo rano.

Med za hitrejše in uspešnejše celjenje

Zdravilna moč medu je znana že tisočletja. Za rane so ga uporabljali že stari Egipčani in Sumerci, z njim je zdravil tudi Hipokrat. Med rane pospešeno čisti in celi. Dokazano deluje proti bakterijam v ranah ter celo proti tistim, ki so odporne na antibiotike (MRSA in VRE).

Slovenski medicinski med prihaja iz Tosame

Zdravljenje ran z medicinskim medom danes spada med najsodobnejše načine celjenja ran. V Sloveniji je izdelke iz medicinskega kostanjevega medu razvila domžalska Tosama. V liniji Vivamel so medene obloge za rane ter medicinski med v tubi. Medene obloge priporočamo za celjenje ran po poškodbah, golenjih razjed, razjed na diabetičnem stopalu, razjed zaradi pritiska, okuženih in ran z močnim vonjem ter kirurških ran. Za oskrbo manjših ran, odrgnin, opeklin, žuljev in ureznin pa v domači lekarni ne sme manjkati Vivamel med v tubi.

Mala tubica Vivamela za vsako rano

Uporaba medicinskega medu Vivamel je preprosta in popolnoma varna. Tubico imejte pri roki za manjše poškodbe, ki lahko doletijo kogarkoli v družini, prav bo prišla za otroške odrgnine, za poškodbe tanjše kože starejših, pa tudi za rane hišnih ljubljenčkov. V Tosami so jo zato, da je še bolj priročna, zapakirali tudi skupaj z naborom obližev – poiščite jo pod imenom Vivacare mel.

Thumbnail

Vivacare mel obliži

Medicinski med v tubi 20g + sterilni obliži za zdravljenje ran.

Preverite v trgovini ›