Donacija za prijetno izkušnjo materinstva

Thumbnail
  • DELI

Porodnišnica Postojna je bogatejša za nov ultrazvočni aparat, s katerim bo še bolje poskrbljeno za zdravje nosečnic in novorojenčkov. Za donacijo so poskrbeli v zelo življenjski zavarovalnici NLB Vita, kjer podpirajo življenje od prvega trenutka najprej.

Vsako leto 1500 novorojenčkov

Vsako leto se v Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna rodi 1500 novorojenčkov iz cele Slovenije. Vsakodnevno v sprejemni ambulanti pregledajo okoli 20 žensk, med njimi so tudi bodoče mamice, ki čakajo na veseli trenutek. Znani so po strokovnosti in prijaznosti, pa tudi po tem, da nosečnice obravnavajo zelo individualno in jim znajo prisluhniti.

Po novem bodo pregledane s sodobnim ultrazvočnim aparatom, ki bo omogočal natančnejšo diagnostiko, kot jo je zastareli aparat. Nov, sodoben ultrazvočni aparat je porodnišnici Postojna v okviru projekta Slojenčki podarila zavarovalnica NLB Vita.

»V zelo življenjski zavarovalnici NLB Vita vemo, da je življenje neprecenljivo. Zato podpiramo projekte, ki skrbijo za ohranjanje in izboljšanje življenja vseh nas. In ker se življenje začne z rojstvom, nam je zelo pomembno, da poskrbimo tudi za to, da se otroci rodijo v ta naš svet čim bolj zdravi,« je o donaciji povedala mag. Irena Prelog, predsednica uprave NLB Vite.

Z leve proti desni: mag. Tine Pust, član uprave NLB Vite, mag. Mirella Miškič, direktorica sektorja za trženje in prodajo NLB Vite, izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić dr. med., ginekologinja in porodničarka, mag. Irena Prelog, predsednica uprave NLB Vite, dr. Aleksander Merlo, direktor postojnske porodnišnice
Tine Pust in Mirella Miškič iz NLB Vite, ginekologinja Nataša Tul Mandić, Irena Prelog iz NLB Vite in Aleksander Merlo, direktor

Število ogroženih nosečnosti narašča

V NLB Viti dobro razumejo, s kakšnim pomanjkanjem sredstev za obnovo opreme se spopadajo slovenske porodnišnice in kako pomembna in družbeno odgovorna so prizadevanja, da ostajajo najbolj sodobne zdravstvene ustanove na svetu. A aparati so v stalni uporabi in imajo omejeno življenjsko dobo. Potrebe po novih so vedno večje, tudi zato ker število ogroženih nosečnosti narašča.

Nov ultrazvočni aparat bo zdravnikom v Postojni pomagal bolje poskrbeti za porodnice.

»Zelo smo veseli novega ultrazvočnega aparata, s katerim bomo zdravniki lažje postavljali pravilne in natančne diagnoze ter tako pomembno olajšali zdravljenje vseh pacientk. Novi aparat smo si najbolj želeli zato, da bi bolje pomagali ženskam, kar je tudi naše poslanstvo. Nov ultrazvočni aparat je zelo sodoben pripomoček, nujen za vsakodnevno delo v vsaki ginekološki ambulanti, še posebej v sprejemni ambulanti,« je o novi pridobitvi povedala ginekologinja in porodničarka izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med.

Darilo za mamice in malčke

Kot pravi mag. Irena Prelog, se v NLB Viti zavedajo, da na zdravje novorojenčkov najbolj vpliva zdravje njihovih mamic. »Vsi si želimo, da bi bila izkušnja mamic z nosečnostjo in porodom kar najbolj prijetna. Z nakupom sodobnega ultrazvočnega aparata smo poskrbeli, da bodo mamice pod skrbim nadzorom v celotni nosečnosti in se bodo tako lahko brezskrbno pripravile na prihod novega družinskega člana.«

Ker je december čas obdarovanja in drobnih pozornosti, so v NLB Viti mamicam in njihovim novorojenčkom podarili prijetno tople majčke, ki bodo dolgo zimo grele drobna telesca. Kar 200 majic so podarili dojenčkom, rojenim v postojnski porodnišnici.