10 zakonov ikigaja

AvtoricaNana Kisel

FotoUnsplash

Thumbnail
4 min
  • DELI

Če ste prebrali članek o ikigaju, vas verjetno zanima, kako v svoje življenje vnesti to veliko strast, ki po prepričanju Japoncev zagotavlja dolgo in srečno življenje. Tu je 10 zakonov ikigaja.

Thumbnail

Vedno ostanite dejavni, nikoli se ne upokojite. Tudi ko uradno nehamo delati, ne smemo opustiti tistega, kar imamo radi in se nam zdi dragoceno. Še vedno se lahko urimo, napredujemo, prinašamo korist in lepoto drugim in oblikujemo svoj mali svet.

Thumbnail

Ne hitite.  Hitenje je obratno sorazmerno s kakovostjo življenja. Če nehamo hiteti, čas in življenje dobita nov pomen.

Thumbnail

Ne najejte se do sitega. Če hočemo dolgo ostati zdravi, se ne smemo prenajedati, temveč nehamo jesti, tik preden smo siti.

Thumbnail

Obdajte se z dobrimi prijatelji.  Prijatelji so najboljši eliksir; skrbi odženejo z dobrim pogovorom, razvedrijo nas, nam svetujejo, z njimi se zabavamo …

Thumbnail

Do naslednjega rojstnega dne poskrbite za formo. Naše telo potrebuje vsakodnevno gibanje, da bo še dolgo živelo. In med telovadbo telo tvori hormone sreče.

Thumbnail

Smejte se. Prijaznost nam prinese prijatelje in nas sprošča. Dobro se je zavedati, kaj je slabo, ne smemo pa pozabiti na privilegij, da smo tukaj in zdaj na tem svetu, polnem možnosti.

Thumbnail

Povežite se z naravo. Ustvarjeni smo za to, da se povežemo z naravo. Redno hodimo v naravo, da si napolnimo baterije.

Thumbnail

Bodite hvaležni. Za prednike, naravo, ki nam daje zrak in hrano, za prijatelje, za vse, kar nam razsvetli dan in nas osrečuje. Posvetimo trenutek dneva temu, da izrazimo hvaležnost, in srečnejši bomo.

Thumbnail

Živite za ta trenutek. Ne objokujmo preteklosti in ne bojmo se prihodnosti. Samo današnji dan imamo, izkoristimo ga, da si ga bo vredno zapomniti.

Thumbnail

Sledite svojemu ikigaju. V sebi nosimo strast, edinstven dar, ki daje smisel našemu življenju in nas spodbuja, da dajemo najboljše od sebe. Če ga še nismo našli, je naša naslednja naloga, da ga najdemo.