Zabavni krožniki za najmlajše

Thumbnail
  • DELI

Velikokrat se zgodi, da otroci ne želijo pokusiti ali pojesti določenega sadja, zelenjave ali jedi. Takrat vsebino na krožniku preprosto preimenujte. Vzelo vam bo le nekaj sekund, rezultat pa vas lahko preseneti.

Triki za domače omizje

Znanstveniki namreč trdijo, da če bo hrana imela zabavno ime, jo bodo otroci rajši jedli. Tako ali tako jim po glavi ves čas roji samo zabava! Ta trik ne velja samo pri otrocih, velja tudi za odrasle. Raziskavo je leta 2009 opravila ameriška organizacija Robert Wood Johnson Foundation. V študiji so zajeli 186 štiriletnih otrok, ki so jim za kosilo redno postregli s korenjem, občasno pa so jim dali popolnoma isto zelenjavo, le pod imenom »korenček za super rentgenski vid«.

Malčke je to tako navdušilo, da so pojedli dvakrat več korenja, učinek pa ni bil le enkraten, ampak so ga z veseljem jedli tudi ob dnevih, ko ni imelo več tako zvenečega imena. Poskusite, ali zabaven trik velja tudi za vaše domače omizje!

Veselje za oči in brbončice

Thumbnail

Iz Karibskega morja na vašo mizo, jagodna ribica za pogumne plavalce – opečenec s kremnim sirom in svežim sadjem

Thumbnail

Spoznajte klovna Fižolčka – mesni burger s stročjim fižolom.

Thumbnail

Zdrava večerja, zapakirana v poletno tihožitje.

Thumbnail

Ne samo užitne, prav slastne so mušnice iz mozzarele in češnjevih paradižnikov!

Thumbnail

Končno ujeti in ukročeni jezni ptiči ali mesne kroglice z rezanci in solato.

Bi radi izvedeli več? Spoznajte Zdravka Lidla

Zdravko Lidl je Lidlov ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja. Na svojem spletnem mestu www.zdravko-lidl.si ponuja nabor kreativnih vsebin, kako otrokom na čim bolj prijeten, zabaven in izobraževalen način prikazati pomembnosti in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravko Lidl

Tam so zbrane številne kreativne ideje za dekoracije doma ter ustvarjanje domiselnih namiznih iger in igrač. Tako lahko popestrite vaš prosti čas, ki ga preživite z otrokom, hkrati pa spodbudite njegovo kreativnost.

Učenje skozi igro je otrokom namreč najbolj zanimivo in zapomnijo si kar največ. Starši lahko na spletnem mestu www.zdravko-lidl.si najdete tudi koristne nasvete o starševstvu, pisane in zdrave recepte, ki jih lahko preizkusite s svojimi najmlajšimi ter ideje, kako otroke spodbuditi k igri in gibanju v naravi.