Prikupni okraski iz storžev

AvtoricaVesna Ravnikar

Fotoiz knjige Božična ustvarjalnica za otroke

Thumbnail
3 min
  • DELI

Iz storžev lahko naredite lepe okraske, tudi izjemno prikupne sovice. Ne ustavite se le pri eni, pač pa izdelajte kar celo sovjo družino! Uporabite različne barve, okraske na trebuščkih in obrveh, da bo vsaka sovica malce drugačna. Še več prikupnih zamisli za praznične izdelke poiščite v knjigi Božična ustvarjalnica za otroke.

Načrt za izdelavo sovice

Če želite narediti sovico z velikim belim obrazom, potrebujete storže, klobučevino različnih barv ( belo, rjavo, črno, rumeno in sivo), škarje, lepilo in rjavo kosmato žičko. Najprej iz klobučevine izrežite like, ki so prikazani zgoraj.

 

Thumbnail

Krogca iz črne klobučevine prilepite na malce večja krogca iz rjave klobučevine, da dobite oči. Prilepite jih na belo obliko obraza.

Thumbnail

Na obraz prilepite kljun in pustite, da se posuši.

Thumbnail

Za krila prilepite belo obliko krila na malce večjo sivo obliko krila. Poskrbite, da se robovi belega krila ujemajo. Krila okrasite z majhnimi rjavimi krogci ter počakajte, da se vse skupaj posuši.

Thumbnail

Nato prilepite obrazek in krila na storž ter znova počakajte, da se posuši.

Thumbnail

Za nožice narežite kosmato žičko na štiri dele, dolge 2,5 cm. Žičke zvijte v obliki črke »U«, nato po dve zlepite skupaj pod pravim kotom, da nastane nogica. 

Thumbnail

Nogice prilepite na prednjo stran storža spodaj. Ko se posušijo, jih upognite, tako da bo sova lahko sedela kjer koli.

Še več prazničnih projektov