Ljubitelji lepopisja – tečaj kaligrafije

Thumbnail
  • DELI

Ljubitelji lepopisja, vabljeni v januarju na Ljubljanski grad. Tečaj kaligrafije je namenjen vsem, ki se prvič srečujete s to prečudovito umetnostjo ali že imate nekaj izkušenj na tem področju. Čudovita zgodba o kaligrafiji – umetnosti lepopisja sega več kot tisočletje v preteklost. Delček te zgodbe lahko postanete tudi vi!

Ko v roke vzamemo kaligrafsko pero, se čas ustavi in izgubi svoj pomen. Misli in želje, ki jih skrivamo nekje globoko v sebi, postopoma dobivajo svojo obliko in postajajo vidne. Besede in misli, prežete s pravljično lepoto, naredijo globok vtis na tistega, ki so mu namenjene. Zaveda se, da ste se potrudili, si vzeli čas in jih napisali samo zanj. Kaligrafsko pero nas kot čarobna paličica zaziba v harmonijo, razvija našo zbranost in vztrajnost, hkrati pa nam omogoči, da poleg sebe osrečimo tudi druge.

Tečaj lepopisja in kaligrafije

Tečaj se začne v torek, 22. 1. 2019, in se nadaljuje naslednje tri torke (29. 1., 5. 2. in 12. 2. 2019). Potekal bo od 17. do 20. ure v Modri dvorani na Ljubljanskem gradu. Odvijal se bo pod mentorstvom grajskega kaligrafa Mira Kneza, ki ima na področju poučevanja kaligrafskih pisav več kot petnajst let izkušenj. Pri svojem dolgoletnem kaligrafskem delu je sodeloval s številnimi šolami, zgodovinskimi arhivi, delovnimi organizacijami, protokoli, muzeji itd.

Na tečaju boste dobili svoj delovni zvezek, kaligrafsko pero, črnilo in pisne podlage. Po dolgoletni preizkušeni metodi boste spoznali osnove izbrane pisave; naučili se boste osnovnih potez in elementov, malih in velikih črk, številk in ločil ter na koncu naredili svoj prvi kaligrafski izdelek.

 

Cena tečaja: 

Odrasli: 145,00 €

Študenti, upokojenci: 130,00 €

Cena vstopnice tečaja vključuje povratne vožnje s tirno vzpenjačo.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do vključno petka, 18. 1. 2019, na e-naslovu: petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali po telefonu: 01 306 42 04.