Kako praznujejo in kaj podarjajo znani Slovenci

AvtoricaTina Mlakar Grandošek

Foto in videoSandra Kovačič

Thumbnail
4 min
  • DELI

Tuhtate, kaj podariti njej, njemu, ta mladim in ta starim? Vas to čisto malo spravlja v stres? Vzemite si minutko ali dve ter preverite, kako se z željami in nakupovanjem daril v prazničnem decembru spopadajo znani Slovenci.

Obdarovanje v predprazničnem vrvenju 

Davida Urankarja poznate s televizije, njegova žena, Ajda Rotar Urankar, je simpatična mlada mamica, sicer pa oblikovalka. Aljoša Bagola je tisti večkrat nagrajeni kreativni direktor in kolumnist, ki je pred kratkim izdal še zelo odmevno knjigo Kako izgoreti, Jasna Vale je ena najbolj znanih modnih vplivnic pri nas, njen Mike pa priljubljeni didžej.
Pred kratkim so se srečali, prijateljsko poklepetali, si svetovali in se zraven pošteno nasmejali. Ker tudi oni dobro vedo, da so dobri nasveti in humor tisto, kar nas v predprazničnem vrvenju rešuje pred slabo voljo in napetimi živci.

Darila za otroke, taščo in vse preostale

Tako se David božično-novoletnih praznikov iz otroštva spominja predvsem po pismih, ki jih je pošiljal dobrim možem. Svojim otrokom približa čar praznikov predvsem s tem, da so čim več skupaj. Ponosni očka dveh fantov bo letos za »tavelikega« izbral žogo, za »tamalega« pa pravljice, ki mlado družinico ob branju še bolj zbližajo. Jasna Vale pa nam je zaupala, da je pri Božičku za hčer, ki je vedoželjna mlada bralka, naročila knjigo o vesolju in nekaj za ustvarjanje.

Se vam zdi, da je za otroke čisto lahko izbrati, stvari pa se lahko nevarno zapletejo, ko se je treba odločiti, kaj boste kupili, na primer, … tašči? Poglejte, kako uspešno se teh dilem lotevata Ajda in Jasna.

Že veste, kaj si želi ona?

Najbolj burna debata med Ajdo, Jasno, Mikom, Davidom in Aljošo se je vnela okoli vprašanja, kaj podariti boljši polovici. Nauk zgodbe? Tisto, da ženske ne pričakujejo in sploh ne potrebujejo darila, preprosto ne drži! Moške to seveda zbega. Res pa je, da tudi takrat, ko ženske jasno in glasno povedo, kaj si želijo, moški včasih »sedijo na ušesih« …

Da ne bomo preveč pristranski, si oglejmo še moško plat medalje. Včasih se čisto zares trudijo in potem so upravičeno razočarani, če z darilom udarijo mimo. Tako se zgodi, da David po vseh teh letih še vedno ne ve, kaj bo kupil ženi.

Kaj pa pravi Aljoša Bagola? Zakaj bi svoji Ivi najraje kupil protivlomno ključavnico in jo montiral na notranji strani vrat?

Darilo, ki zadene v polno

Kakor koli obračamo: vsi smo veseli daril. Takih, ki razveselijo in izpolnijo kakšno majhno ali malo večjo željo. »Z darili je dobro zadeti v polno. Dobre stvari so vedno tiste, s katerimi lahko človeka mehansko zadeneš. Na primer knjiga. Takšna, s težo. Zagotovo koga premakne,« malo za šalo, malo zares pravi Aljoša Bagola. Zato po darila zelo rad zavije kar v najbližjo knjigarno, kjer za praznike običajno nakupi knjig in daril za vso rodbino.