Ideje za novoletni pobeg – na sneg ali na toplo

AvtoricaIva Jarm

FotoKam z mulcem

Thumbnail
4 min
  • DELI

Prihaja novoletni čas. Nekateri si želijo pobeg v zimsko pravljico, spet drugi bi zimi ubežali na toplo. Zato ekipa Kam z mulcem priporoča 3 ideje za vse snežne navdušence in 3 ideje, kam na plažo, sonce in prijetne pomladne temperature.

Kam z otroki na sneg?

Sneg, bele strmine, svež zrak, visoko sonce in družinska idila. Smo že pripravljeni na smučarske  podvige? Priporočamo 3 ideje, ki so primerne tako za podaljšan vikend kot tudi tedenski oddih.

Rogla in Zreško Pohorje, Slovenija

Pozimi se Rogla spremeni v ogromno otroško igrišče na prostem in velja za eno izmed večjih, do otrok prijaznih slovenskih smučišč. Poleg smučanja pa lahko otroci s pomočjo številnih animatorjev spoznajo tudi druge športne aktivnosti, ustvarjajo, obiščejo pravljične urice ali se udeležijo kuharskih delavnic.

Rogla je idealno smučišče za malčke

Ko vam je smučanja dovolj, pa se z otroki lahko sankate, obiščete ranč Kaja in Grom, obiščete Pohorsko vasico, kjer bodo otroci spoznali, kaj delajo pravi Pohorci, v vsaki hiški pa jih čaka tudi posebna igra.

Tirolsko smučišče Sillian, Hochpustertal, Avstrija

Mestece Sillian je majhen, a prikupen kraj nedaleč od italijansko-avstrijske meje in se lahko več kot le samo kosa s svojo sosedo – Južno Tirolsko. Leži na nadmorski višini 1100 m, kar pomeni, da se v zimskih mesecih (skoraj zagotovljeno) znajdete sredi zimske pravljice.

Zimska pravljica v Sillianu

Smučišče Hochpustertal vam obljublja vse, kar družina potrebuje za popoln zimski oddih – poleg odličnih in do družin prijaznih smučarskih prog ter ugodnih cen tudi vrsto drugih aktivnosti, v katerih boste uživali, ko je smuka končana. Najlepše pa je, da je v nasprotju z marsikaterim smučarskim središčem, ta veliko bolj intimen, zato je tudi na smučišču manj gneče.

Moena v Dolomitih, Italija

Mestece Moena leži v zavetju vrhov Dolomitov, na nadmorski višini 1150 m, in ima zares čarobno atmosfero. Skozi majhno, a zelo pestro mestno jedro teče reka Avisio. Mesto ima urejene sprehajalne poti za dnevne izlete (tudi za mamice z vozički!), sončne terase za »martinčkanje s kavico« in odlično kulinariko za zaključek lepega dneva. Ponuja raznovrstno dogajanje za otroke v samem mestu, s čimer poskrbijo tudi za tiste, ki ne preživijo celotnega dneva na bližnjih smučiščih.

Moena je res odlična izbira za družine

Če dodamo še to, da je obkrožena z več kot 100 km urejenih prog Trevalli v neposredni bližini in več kot 1200 km dosegljivih smučarskih prog Dolomiti Super Ski, je Moena res odlična izbira za družine, saj bodo tu uživali vsi; tisti, ki obožujejo smuko – ne glede na smučarsko znanje – in tudi ljubitelji zimske pravljice.

Kam z otroki na toplo?

Če se v kratkih in mrzlih zimskih dneh večkrat zalotite, da razmišljate o peščeni plaži in toplemu soncu, vas mogoče premami katera od naslednjih idej.

Tenerife, Kanarski otoki, Španija

Če iščete destinacijo, ki je dovolj blizu, da jo lahko obiščete tudi za en teden, potovanje pa je enostavno in finančno »prijazno«, poleg tega pa vreme dovolj toplo, da si lahko obetate kopanje, a tudi veliko priložnosti za raziskovanje, potem obiščite otok Tenerife.

Tropske plaže na Tenerifih

Ker se je otok v daljšem časovnem obdobju oblikoval v več vulkanskih izbruhih (zadnji je bil leta 1909), ima otok veliko razgibanega terena, od najvišje gore Španije (El Teide s 3718 m) do peščenih plaž, tropskega rastja ter zelenih, z borovci poraščenih gozdičkov.

Madeira, Španija

Madeira je raj za ljubitelje aktivnega oddiha, lepih razgledov, čudovite narave, eksotičnega sadja, morskega življenja, večne pomladi, za pohodnike, gorske kolesarje … in mnoge druge.

Madeira je raj za ljubitelje aktivnega oddiha

Podobno kot Kanarski otoki ima tudi Madeira vse leto ugodno »pomladno« podnebje, zato je obisk primeren tudi pozimi.

Oman

Oman velja za varno in eno bolj »neturističnih« destinacij na Arabskem polotoku. Če želite nekam, kjer ni velike časovne razlike in kjer vas bo zagotovo pričakalo sončno vreme, je teden Omana odlična izbira.

Oman velja za varno destinacijo na Arabskem polotoku.

Kopanje v vadijih, skrivanje v trdnjavah in utrdbah, tišina puščave in njene spreminjajoče se  barve, panoramske ceste ter užitki na peščenih plažah so le nekatere dogodivščine, ki vas čakajo tam.