Hitri priboljški za trenutke sreče

AvtoricaSandra Schumann

FotoMathias Neubauer

Thumbnail
6 min
  • DELI

Iščete popestritev za kosilo, darilce za srečanje ob kavi ali »zdravilo« za boljše počutje na deževno nedeljo? Okusni drobni prigrizki prinašajo veselje in zadovoljstvo. In kar je najboljše, pripravite jih ekspresno hitro. Še več superhitrih receptov najdete v knjigi Superhitro pecivo.

Indijančki iz domače kuhinje

Količina6 indijančkov

Priprava15 minut

Thumbnail

SESTAVINE

3 sladki hrustljavi kruhki

120 g sladkorja

2 sveža beljaka

250 g temnega čokoladnega obliva

 

Poleg tega:

okrogel modelček za izrezovanje piškotov (premer približno 8 cm)

vrečka za dekoriranje

luknjičasti nastavek

Postopek

Iz hrustljavih kruhkov izrežite 6 krogov in jih položite na papir za peko. V kozici zavrite 30 ml vode in 100 g sladkorja ter med mešanjem na šibkem ognju kuhajte približno 3 minute.

Nato z metlicami ročnega mešalnika stepite trd sneg iz beljakov in preostalega sladkorja. V tankem curku počasi prilijte vroč sladkorni sirup in pri tem na najvišji stopnji stepajte beljakov sneg tako dolgo, da postane zmes zelo čvrsta. Medtem stopite temen čokoladni preliv v mikrovalovki, vodni kopeli ali na šibkem ognju v kozici.

Beljakov sneg predenite v vrečko za dekoriranje z luknjičastim nastavkom in ga nabrizgajte na hrustljave kruhke. Po vrhu z žlico polijte čokoladni preliv. Pripravljene indijančke postavite za približno 15 minut v zamrzovalnik.

Če se mudi

Še hitreje bo šlo takole: na skledo položite dvoje vilic in nanju namestite pripravljene indijančke. Nato jih prelijte s čokoladnim oblivom.

 

Taborniški korneti s penicami

Količina4 korneti

Priprava10 minut

Peka7 minut

Thumbnail

SESTAVINE

12 penic Marshmallows

80 g temne čokolade (ali druge najljubše čokolade)

4 vafljevi korneti za sladoled

6 žlic arašidovega masla

Postopek

Penice narežite na koščke, čokolado pa grobo nasekljajte.

Vsak kornet napolnite z 1½ žlice arašidove kreme ter četrtino nasekljane čokolade in narezanih penic. Nato kornete posamič zavijte v alufolijo.

Napolnjene kornete v alufoliji pecite na 200 °C približno 7 minut, da se nadev v njih stopi in so vse sestavine zmešane.

Če se mudi

Z navlaženimi škarjami bodo penice narezane na majhne koščke v rekordnem času.

 

Kolački s koruznimi kosmiči s čokolado

Količina6 hrustljavih kolačkov

Priprava10 minut

Thumbnail

SESTAVINE

100 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)

50 g masla

3 žlice sirupa sladkorne pese (ali medu)

100 g koruznih kosmičev

Postopek

Čokolado nalomite na koščke in jo z maslom in sirupom sladkorne pese v kozici na šibkem ognju mešajte, da se stopi, nato pa pustite, da se malo ohladi.

Vdolbine na pekaču obložite s papirnatimi košaricami. Koruzne kosmiče stresite k čokoladni mešanici v kozici in z leseno kuhalnico previdno mešajte, da se preveč ne zdrobijo.

Mešanico razdelite v papirnate košarice. Te položite v zamrzovalnik in pustite približno 20 minut, da se popolnoma ohladijo.

Če se mudi

Namesto masla, sirupa sladkorne pese in čokolade lahko uporabite čokoladni preliv, ki ga na hitro stopite in zmešate s koruznimi kosmiči.