Bodi car živali

Thumbnail
  • DELI

Životinjsko carstvo ni le priljubljena čokoladica, ki jo kupujemo že vse od leta 1938, temveč tudi najslajša enciklopedija o živalih. Skupaj s sličicami jo v Krašu v prepoznavno embalažo zavijajo že od petdesetih let prejšnjega stoletja. Čeprav se je album v desetletjih večkrat spreminjal, je obdržal prvotno idejo izobraževanja o živalih ter nagrajevanja zvestih potrošnikov.

S sladkim zapolnjevanjem albuma, ki vsakemu prinese zasluženo nagrado – sladek paket Kraševih izdelkov – so tako odraščale številne generacije. Ljubezen do živali se skupaj s sladkimi užitki tako prenaša iz generacije v generacijo.

Ste vedeli, da se s sličicami Životinjsko carstvo še vedno napolni okoli 20 albumov vsak dan?

Do sedaj se je razdelilo več kot 350.000 darilnih paketov, ki si jih pošiljatelji prislužijo kot nagrado za zapolnjen album.

V zapolnjenih albumih se je do zdaj znašlo že več kot 95 milijonov sličic, ki so priložene čokoladicam Životinjsko carstvo. Te s svojimi 15 grami veljajo za najtanjše čokoladice na svetu, vsebujejo visok delež mleka, njihova priljubljenost pa sega tudi onstran hrvaških meja.

Bodi car živali – pomagaj risom, ki so v Sloveniji ogrožena vrsta

Carji živali smo vsi, ki poznamo živali in živalski svet ter jim pomagamo po svojih najboljših močeh. Zato imata letošnjo jesen sladkanje s čokoladicami in odkrivanje živalskega sveta tudi dobrodelno noto. V času od 1. 9. do 30. 9. 2018 bodo v Krašu tako del sredstev od vsakega prodanega izdelka Životinjsko carstvo namenili Živalskemu vrtu Ljubljana za pomoč pri projektih za ohranitev risa v Sloveniji.

Svoj košček k dobrodelnemu mozaiku pa lahko dodajo tudi vaši najmlajši, saj bo Kraš Slovenija za vsako njihovo narisano risbo živali na Facebook strani prav tako prispeval v sklad za pomoč risom.