29. tradicionalne Žive jaslice v Postojnski jami

Thumbnail
  • DELI

Doživite pravljično Postojnsko jamo, kjer bodo med 25. in 30. decembrom uprizorili 16 čarobnih prizorov iz svetopisemske zgodbe. Prve žive jaslice v Sloveniji s kar 29-letno tradicijo bodo letos še bolj bleščeče kot prejšnja leta.

Izvirni prizori, več kot 150 nastopajočih v bogatih kostumih in petkilometrska postavitev vzdolž edinstvene naravne kulise – vse to so posebnosti letošnjega božično-novoletnega spektakla, ki bo vrhunec dosegel z nastopom Helene Blagne, Irene Yebuah Tiran in Alexa Volaska.

Veličasten zaključek božične pravljice v Postojnski jami
Veličasten zaključek božične pravljice v Postojnski jami

Postojnsko jamo bo razsvetlilo 2100 lučk, iskrice v očeh obiskovalcev pa bodo ob zaključku 90-minutnega ogleda prižgali še Magično gledališče Serpentes in unikatne bolivijske jaslice akademske slikarke Ejti Štih.

Ob znamenitem skalnem izhodu iz Jame se bo v prazničnih dneh napajala Solarna celica umetnice Eve Petrič, ki v svojih instalacijah poudarja simboliko čipke in njeno izraznost.

Mladi pevci in glasbeniki pod največjo smreko v podzemlju
Mladi pevci in glasbeniki pod največjo smreko v podzemlju

Zadnje decembrske dni bosta dogajanje popestrila tradicionalni božični sejem v Parku Postojnska jama in fotografska razstava mednarodno uveljavljenega fotografa Cirila Jazbeca.