Česa ne bi bilo, če ne bi bilo šole?

AvtoricaVesna Ravnikar

FotoSaša Kovačič

Thumbnail
5 min
  • DELI

Če šolskih klopi ne drgnete več, boste zlahka odgovorili. Kaj v zvezi s šolo najbolj pogrešate? Kaj vam je dala šola? S čim so povezani najlepši spomini? Kaj je bilo res fino? Kaj pa menijo tisti, ki na šolo ne gledajo iz varne razdalje, ker še vedno vsak dan pridno gulijo šolske klopi? Oglejte si, kaj so o sebi, šoli in o tem, česa ne bi bilo, če ne bi bilo šole, povedali čisto pravi slovenski šolarji.

Jaša, bodoči operni pevec ali metal'c

Devetletni Jaša kot srednji otrok (ima starejšega in mlajšega brata) poskrbi, da je v njihovi družini vse v ravnovesju. Trenutno njegov obšolski urnik zapolnjujejo treningi rokometa, plezanja in juda, domače police pa se že skoraj šibijo pod težo zbranih kolajn. Njegove zveste spremljevalke (tudi na poti v šolo in med odmori) so knjige in lego kocke. Vestni učenec, ki ima rad matematiko in naloge iz logike, je letos spoznal, da pevski zbor ni »samo za punce«, in z velikim veseljem hodi na vaje.

Najljubši predmet?

Spoznavanje okolja.

Najljubša šolska potrebščina?

Nalivnik.

Najljubši del šolskega dneva?

Odmori.

Najbolj nenavadna stvar, ki si jo kdaj vzel s seboj v šolo?

V šolo ne nosim nič posebnega. Mogoče lego kocke.

Če ne bi bilo šole, ne bi …

… vedel vsega, kar vem zdaj.

Stella, avtorica najnaprednejše teorije evolucije

Stella zelo rada in hitro bere, včasih celo po več knjig hkrati. Knjige piše tudi sama – prvo je napisala pri petih letih, do danes pa se ji je nabralo že več »pisateljskih dnevnikov«. Je velika oboževalka revije Pil, od začetka do konca jo prebere v dnevu ali dveh. Ko vztrajna in pogumna Stella ne bere ali ne piše, svoj čas posveča modnim kreacijam, predvsem takšnim za super junakinje. Njene modne skice ji pridejo prav, ko za svoje igrače šiva ali kvačka oblačila. Svoj umetniški čut uri pri filmskem krožku, glasbene spretnosti pa vadi z igranjem klavirja.

Najljubši predmet?

Glasba. Imamo namreč dobrega učitelja, ki včasih reče: »Danes pa ne bomo imeli pouka in gremo ven.« Rada imam tudi likovno vzgojo.

Najljubša šolska potrebščina?

Nalivnik, brez katerega v šoli res ne moreš, in zvezki.

Najljubši del šolskega dneva?

Ko imamo tehniko ali kuharski krožek, to je najboljše.

Najbolj nenavadna stvar, ki si jo kdaj vzela s seboj v šolo?

Ko imam v šoli nastop, si sposodim sintesajzer.

Če ne bi bilo šole, ne bi …

… imeli prijateljev, pa še nič ne bi znali.

Zdaj pa po šolske potrebščine – BREZ STRESA! 

Če ne bi bilo šole, ne bi bilo odmorov, prijateljev, malice, znanja … in kul šolskih potrebščin tudi ne. Naj vas spomnimo, da imate vsaj 7 dobrih razlogov za to, da torbe in nahrbtnike svojih šolarjev za prihodnje šolsko napolnite v več kot 50 knjigarnah in papirnicah Mladinske knjige po Sloveniji ali na www.emka.si.

1. Vse dobite na enem mestu.

Od učbenikov in delovnih zvezkov, torb in vseh drugih potrebščin do šolskih copat, dodatnih gradiv in prikupnih malenkosti za fine odmore.

2. Poskrbimo za vse, kar šolarji potrebujejo.

Dovolj je seznam, ki ga šolarji dobijo v šoli, oziroma informacija, na katero šolo in v kateri razred gre vaš otrok.

3. Svetujemo vam pri izbiri.

Smo specialisti za šolske potrebščine in naše strokovno osebje vam bo z veseljem svetovalo.

4. Omogočamo vam nakup brez stresa in skrbi.

Obiščite katero od več kot 50 knjigarn in papirnic Mladinske knjige po Sloveniji ali skočite na www.emka.si, kjer nakup res opravite v minutki. V iskalnik vpišete le šolo in izberete razred.

5. Poskrbimo za vse – od prvošolčkov do dijakov.

Pri nas najdete izdelke priznanih blagovnih znamk za vse starosti – od najmlajših, ki iščejo motive priljubljenih junakov iz risank, do izbirčnih najstnikov z že izdelanim slogom.

6. Naša prva zaveza je kakovost.

Torbe in nahrbtniki, ki ustrezajo priporočilom ortopedov. Zvezki, kjer se sled pisala ne vidi na drugo stran. Barvice, ki se jim ne lomijo konice. Šolske potrebščine iz Mladinske knjige ustrezajo visokim standardom kakovosti.

7. S starši in učitelji delimo poslanstvo – omogočiti vsakemu otroku, da izpiše svojo svetlo zgodbo.

Saj veste: danes šolar s torbo, zvezkom in šestilom, jutri ustvarjalec prihodnosti!

Preberite še

  • Kako izbrati pravo šolsko torbo? Preberite TU.
  • Na kaj paziti pri nakupu potrebščin? Nasvete najdete TU.