Poletni tečaj angleščine na južni obali Anglije

Thumbnail
  • DELI

Churchill House School of English je velika šola v majhnem obmorskem mestecu Ramsgate v grofiji Kent. Samo 25 km oddaljeni sta znani angleški mesti Canterbury in Dover, do Londona pa je približno dve uri z vlakom. Kot majhno, mirno in varno mesto je primerno predvsem za mlajše obiskovalce. Šola je bila večkrat nominirana za najboljšo jezikovno šolo v Evropi in najboljšo jezikovno šolo za mladino.

Kjer se tečajniki dobro počutijo

Mesto, kjer njegovi prebivalci (42.000) še vedno najdejo čas za klepet s tujimi tečajniki, ni tako zasičeno z drugimi jezikovnimi šolami in tujimi tečajniki kot nekatera druga obmorska mesta; tečajniki se zato tukaj dobro počutijo.

Do središča mesta in dolge peščene plaže je le nekaj minut hoje. V mestu je več športno-rekreativnih centrov, dobrih in tipično angleških restavracij.

Bogat program izvenšolskih aktivnosti na šoli Churchill House School of English

Šola se nahaja v mirnem predelu mesta s pogledom na morje. Je velika po kvaliteti izvedbe njihovih programov, bogatem družabnem programu, znana pa je tudi po skrbi za svoje najmlajše obiskovalce, stare od 12 do 15 let – juniors. Le-ti so zaposleni ves čas, šest dni v tednu, dopoldne, popoldne in zvečer (nedelja pa je namenjena za plažo, nakupovanje z novimi prijatelji ali aktivnosti, ki jo predlaga naš spremljevalec). Po vrnitvi z izletov naš spremljevalec poskrbi, da se avtobus ustavi v bližini družine.

Kako potek pouk?

Pouk poteka ločeno na vseh stopnjah za tri različne starostne skupine:

  • juniors (12–15 let),
  • young adults (16–18 let),
  • adults (18 let in več).

Starosti primerne so tudi vsebine in metode dela. Pouk se odvija v treh stavbah, ki med seboj niso oddaljene več kot 300 metrov. V poletnem času je pouk lahko tudi v popoldanskem času,

aktivnosti se tako izvedejo dopoldne.

Osnovni tečaj vsebuje 15 polnih ur na teden (20 šolskih ur), udeleženci, stari 16 let in več, se lahko odločite tudi za intenzivnejši tečaj; 20 (dodatno uro vsak dan) ali 25 polnih ur (vsak dan dodatni 2 uri).

Aktivnosti za prosti čas

Šola ima izredno močan Social Club, ki za svoje tečajnike organizira vse izvenšolske aktivnosti (npr. spoznavne in video večere, disko, oglede lokalnih znamenitosti, vodene sprehode po okolici, kvize, glasbene večere, vrtne zabave in zabave na plaži, karaoke, plavanje, nogomet, namizni tenis, kegljanje, mini golf ipd).

Tečajniki, stari 16 in 17 let, imajo v ceno vključeno 5 večernih aktivnosti na teden.

Tečajniki od 12. do vključno 15. leta imajo vključen Activity Programme PLUS. Poleg pouka in 5 večernih aktivnosti ta program vključuje še:

• 4 popoldanske aktivnosti na teden,

• spremljevalec poskrbi za varen povratek k družini po končani večerni aktivnosti (taksi ali spremstvo spremljevalca),

• en poldnevni in en celodnevni izlet na teden,

• polni penzion (med tednom v šolski restavraciji, ob koncu tedna pa lunch paket pri družini). 

Za tečajnike, stare od 12 do 15 let, so vse aktivnosti obvezne in vodene ter nadzorovane s strani izkušenih inštruktorjev.

Primer tipičnega urnika in več informacij o poletni šoli v Angliji najdete na www.twintur.com ali www.churchillhouse.com.

1-, 2- in 3-tedenski program že od 888 EUR.