Pia Kastelic, četrtošolka

AvtoricaVesna Ravnikar

FotoPika Novak

Thumbnail
4 min
  • DELI

Živahna četrtošolka Pia iz okolice Velikega Gabra, prijetne dolenjske vasice blizu Trebnjega, je nadvse vedoželjna deklica, ki jo zanima ogromno stvari. Šport, glasba, igra, moda … seznamu Pijinih dejavnosti kar ni videti konca.

Se vam je zazdelo, da ste njen obraz že nekje videli? Prikupno Pio ste morda opazili v oglasu za Mladinsko knjigo ali pa na naslovnici najnovejše številke revije Pogled za starše, brezplačne priloge revij Cicido in Ciciban.

Pia, kako si preživela počitnice?

Bila sem na morju, prvič sem obiskala Postojnsko jamo in prvič sem snemala video. Ja, pa še nekaj, bila sem tudi na plesnem taboru.

Danes je prvi šolski dan. Česa se najbolj veseliš?

Najbolj se veselim, da ponovno srečam svoje najboljše prijateljice, učiteljico in da se spet kaj novega naučim.

Katere predmete pa imaš najraje?

Športno vzgojo, likovni pouk in matematiko. Športno vzgojo zato, ker se zelo rada gibljem in sem precej težko pri miru. Likovni pouk zato, ker izredno rada rišem in ustvarjam. Matematika pa mi je zanimiva zato, ker rada računam. In računanje mi velikokrat pride zelo prav.

Kaj pa počneš po šoli?

Hodim v plesno šolo. Hodila sem tudi na gimnastiko, vendar sem jo zaradi šolskih obveznosti morala opustiti.

Kako najraje preživljaš prosti čas?

Najraje kotalkam in plešem. Izredno rada ustvarjam s papirjem, bleščicami, nalepkami in drugimi dodatki. Rada rišem kreacije za obleke, rada se igram tudi družabne igre ...

Veliko tudi berem, prebrala sem že ogromno knjig. In če mi je kakšna posebej všeč, jo preberem tudi večkrat.

In morda priporočiš tudi sošolkam in sošolcem?

Seveda. Priporočila sem jim denimo Babico barabico.

Katere knjige pa so ti še ljube?

Rada berem Mavrične vile, Piko Nogavičko, Zvezdico zaspanko, Knjigo o džungli pa tudi pravljice Janko in Metka ali Rdeča kapica. Pogosto izberem tudi knjige, kot so Čudežni vrt, Sto ugank ...

Všeč so mi kratke knjige, napete, zabavne, dolge pa tudi strašne. Najbolj mi je všeč, ko se dogodki zapletajo, na koncu pa se vse srečno konča.

Pia, spoznali smo te v videospotu za Mladinsko knjigo. Kako si se počutila, ko si prvič zagledala svoj obraz na zaslonu?

Bilo mi je čudno gledati samo sebe. Seveda, ko sem vse skupaj malo bolj dojela, pa sem bila kar ponosna nase. Spot mi je všeč.

Oglas ste posneli v ljubljanski knjigarni Konzorcij. Kako je bilo na snemanju?

Na snemanje sem morala priti že zgodaj zjutraj. Na začetku je zelo veliko priprav, potem pa je čas tekel noro hitro. Na snemanju sem bila šest ur in proti koncu sem bila že kar precej utrujena. Zanimivo in všeč mi je bilo vse, ker se mi je vse to dogajalo prvič.

Najprej smo malo uredili šolske potrebščine v delu trgovine, kjer smo začeli snemati, odmaknili smo tudi odvečne regale, da je bilo več prostora. Tako smo preurejali in prilagajali ves čas glede na snemanje posameznega kadra.

V oglasu vidimo, da si hitro izbrala vse, kar potrebuješ za šolo. Kakšne potrebščine so ti najbolj všeč?

Všeč so mi bleščeče barve in vse, kar se blešči. Da le ni porisano s kakšnimi otročarijami. :-)

Kakšne potrebščine je izbrala Pia? Oglejte si video.