Kako do zadovoljujočega partnerstva

AvtoricaFlora Muhič

FotoJared Sluyter, Unsplash

Thumbnail
4 min
  • DELI

V letu 2017 se je v Sloveniji razvezalo več kot 2380 zakonskih parov – kar 7 na dan. Nihče si najbrž ne želi biti del takšne statistike. Kaj nam preprečuje srečo v partnerskem odnosu? So to res zmotna prepričanja, ki jih je v nas ukoreninila vzgoja in socializacija? Kako prepoznati vzorce, ki nas v partnerstvu omejujejo, in prekiniti začarani krog vedno istih partnerskih izzivov? Odgovore vam bosta v živo ponudila psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek in Bruno Šimleša, priljubljeni hrvaški pisec literature s področja popularne psihologije in duhovnosti, na dogodku MOJ DAN 26. januarja 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Brez rokavic o izzivih partnerstva

Dr. Veronika Podgoršek, avtorica odmevnih knjig Ljubezen na terapiji in Ljubezen po ljubezni, pravi, da si partnerjev ne izbiramo naključno. Izzivi, ki jih prinaša partnerstvo, nam ponujajo globlji vpogled v delovanje samega sebe, obenem pa dajejo možnost, da ob tem, ko jih razrešujemo, rastemo in se razvijamo tako, da bomo bolj zadovoljni sami s sabo in v partnerstvu. Na dogodku MOJ DAN nam bo v pogovoru z Zvezdano Mlakar pomagala takšne izzive prepoznati in jih razreševati ter v partnerstvu poiskati tisto, kar nas osrečuje.

Hrvaški »strokovnjak za ljubezen« Bruno Šimleša (Šola življenja, Umetnost življenja, Ljubeznoslovje, Brez rokavic) nam bo na dogodku predstavil najpogostejše zmote, zablode in mite o ljubezni in partnerstvu. Nekatere zmote se nanašajo na žensko-moške razlike (denimo da ženska podpira tri vogale pri hiši in da moški ne znajo izražati čustev), druge so splošno sprejete »modrosti« (da gre ljubezen skozi želodec in da zakon in otroci uničijo strast), pri tretjih gre za preveč poenostavljena tolmačenja zakona privlačnosti. Pomagal nam bo, da se bomo znebili toksičnih prepričanj, ki nam zastrupljajo um in srce, in s tem poskrbeli za izpolnjujoče in zadovoljujoče partnersko življenje.

Poleg zanimivih tem s področja partnerstva pa vas na dogodku MOJ DAN čaka še vrsta zanimivih predavanj, delavnic in pogovorov. Voditeljica dogodka bo Zvezdana Mlakar.

Na celodnevnem dogodku MOJ DAN bodo poleg dr. Veronike Podgoršek in Bruna Šimleše na predavanjih, delavnicah in pogovorih z vami še drugi navdihujoči govorci, avtorji knjižnih uspešnic in izjemni ljudje.

  • Urška Božič Križaj
  • Damjana Bakarič
  • Janez Hudovernik
  • Dr. Kenan Crnkić