Izkoristite zadnje dni počitnic. Nasveti za starše

Besedilo in fotografijezavarovanje WIZ

Thumbnail
  • DELI

V ponedeljek, 2. septembra, se v šolah spet začne pouk. Do takrat poskrbite, da otroka navdušite za prvi šolski dan in skupaj pripravite šolsko torbo s potrebščinami. Kako narediti zadnje dni počitnic bolj zanimive?

O šoli pozitivno

Avgustovski dnevi bežijo mimo kot bi mignil, kmalu bodo tu zadnji dnevi počitnic. Starši, poskrbite, da si jih bo vaš otrok zapomnil kot najboljše!

  • Skupaj polepite učbenike in označite zvezke, otroku dovolite kreativnost in naj to naredi na svoj unikaten način.
  • Predlagamo, da na vidnem mestu doma odštevate dneve do začetka šole in tako otroku šolo približate kot nekaj dobrega.
  • Pomagajte mu, da do začetka pouka zgradi pozitiven odnos. O šoli govorite pozitivno in spodbudno, spomnite ga na sošolce in krasne učitelje!
  • Priredite lahko tudi zabavo za zadnji dan počitnic, na katero povabite še druge družinske člane.

Poskrbimo za varnost

Pomembno pa je, da ob začetku pouka tudi odrasli (predvsem pa vozniki na cesti) poskrbimo, da bodo otroci in mladostniki na svoji šolski poti varni. Otroci si namreč prometne predpise razlagajo po svoje, poleg tega pa težje pravilno ocenijo hitrost in oddaljenost bližajočega se vozila.

Zato moramo za njihovo varnost skrbeti predvsem drugi udeleženci v cestnem prometu. Skrb za varnost otrok v cestnem prometu mora postati naša skupna in stalna naloga, na katero se ne smemo spomniti samo okoli 1. septembra.

Poskrbimo, da so otroci na cesti varni

Nezgodno zavarovanje omili nevšečnosti

Navadno starši na prvi šolski dan obnovimo tudi nezgodna zavarovanja za otroke. V Sloveniji se namreč zaradi poškodb vsako leto v bolnišnici zdravi kar 4.540 otrok v starosti od 0 do 19 let.*

Z nezgodnim zavarovanjem omilimo nevšečnosti, če se otrok poškoduje, mora operacijo ali nastane invalidnost. Nezgodno zavarovanje WIZ Šolar je prilagojeno otrokom in mladim do 26. leta starosti, uredimo pa ga lahko že pred pričetkom šole.

Naj bo 1. šolski dan super dan, naj bo tudi zavarovan.

*Vir: Politike, ukrepi in programi za preprečevanje poškodb otrok in mladostnikov v Sloveniji, www.nijz.si