Žgečkljivo erotično branje

AvtorMario Aubreht

Thumbnail
6 min
  • DELI

Imate radi strastne ljubezenske drame, začinjene s seksualnimi igricami? Erotični romani s svojimi junaki, ki se bojujejo s skušnjavami, so odlična izbira za dolgo vroče poletje.

Erotiko na knjižnih policah je sicer pred leti oživila kultna knjiga Petdeset odtenkov sive, čeprav vroče zgodbice in romani obstajajo že vsaj tako dolgo kot pisana beseda. Romani o prepovedanih ali nemogočih ljubeznih, nabiti z vročimi prizori, še vedno osvajajo bralce. Predstavljamo vam tri najboljše serije knjig tega žanra, ki so v svetovnem merilu doživele najboljši odziv.

Sylvia Day in serija Crossfire

 

Predana, prva knjiga serije Crossfire, govori o mladi Evi, ki začenja kariero v eni najboljših newyorških oglaševalskih agencij. Crossfire iz naslova je stavba, kjer dela, njen lastnik pa je bogati poslovnež Gideon Cross. Že med prvim srečanjem med njima preskoči iskra, vendar sta oba obremenjena s preteklostjo in običajna ljubezenska zveza zanju ne pride v poštev. Toda to jima še ne preprečuje, da se ne bi skupaj predajala najglobljim strastem.

Predana je postala svetovna uspešnica, izdali so jo že v štiriintridesetih državah, uvrstila pa se je tudi na lestvico najbolje prodajanih knjig v New York Timesu. Uspehom prvega dela so sledila še štiri nadaljevanja vroče zgodbe – Prevzeta, Prepletena, Prebujena in Predrzna.

Julie Kenner in serija Stark

Julie Kenner je izdala že več kot 40 romanov, novel in kratkih zgodb. Za svoje delo je bila večkrat nagrajena, pravi mednarodni hit pa je postala serija Stark. Začelo se je z romanom Zapelji me, v katerem spremljamo žgečkljivo zgodbo o Damienu Starku, čednem, privlačnem in oblastnem moškem, ki zna od žensk dobiti točno tisto, kar si želi – brez nadzora.

Po velikem uspehu prvega romana je serija Stark dobila še dve »razvratni« nadaljevanji: Razvnemi me in Izpolni me. Kmalu je sledila še nova trilogija z naslovom Stark International, v njej pa romani Pokliči me, Usliši me in Vzemi me.

Sophie Jackson in serija Prepovedana ljubezen

Kat Lane, ki so ji pred petnajstimi leti umorili očeta, je učiteljica v zaporu in med njenimi učenci se znajde tudi čedni in skrivnostni Wesley Carter, ošabni zapornik, ki se ga drži slab sloves. Toda izkaže se, da knjige ne smemo soditi po platnicah – Kat namreč ugotovi, da je Wesley vse kaj drugega kot le jezni mladenič z ulice in da ji morda celo lahko pomaga razjasniti očetov umor, hkrati pa začuti, da jo njen drzni učenec tudi nadvse privlači ...

To zgodbo iz romana Prepovedana ljubezen je Sophie Jackson, ki podnevi dela kot učiteljica, ponoči pa piše, začela pisati na spletnem portalu. Hitro je postala velika uspešnica, ki je očarala milijone bralcev, nato pa navduševala tudi v knjižni različici.

Recept za začinjeno romanco je Jacksonovo izkoristila tudi pri drugi knjigi iz serije, naslovljeni Skrivni dotiki. Pripoveduje o Maxu, ki ima kljub mladosti za seboj že celo vrsto težkih preizkušenj – zasvojenost z drogami, konec razmerja z ljubljeno Lizzie in izgubo nerojenega sina. Po uspešnem zdravljenju se umakne na podeželje, da bi se znova postavil na noge. Odločen, da se ne bo nikoli več zaljubil, tam spozna ljubiteljico umetnosti in fotografije Grace, ki ima za seboj ponesrečen zakon.