Miša, tvoja knjiga ni za tipe

AvtoricaMiša Margan

Fotoosebni arhiv

Thumbnail
3 min
  • DELI

Poletje je minilo in z njim smo vstopili v nekoliko hladnejše obdobje, ko bo znova prijalo pokriti se z odejo ter prebrati kakšno dobro knjigo. Mesto prevar se je z odzivi vrnilo k meni in presenečena sem bila, ko sem prejela prav posebno sporočilo. »Miša, tvoja knjiga ni za tipe!!!« je pisalo.

Najprej sem pazljivo podrsala po zaslonu in odprla sporočilo, ob katerem sem se, kot se je nato izkazalo, pošteno nasmejala. Poslal mi ga je prijatelj Aleš (ki je poskrbel tudi za naslovno fotografijo knjige).

Bil je eden od prvih moških bralcev, ki so mi poslali svoje utrinke ob branju knjige. Prejela pa sem tudi fotografije knjige z Maldivov in z navdušenjem podprla idejo, da bo Mesto prevar ostalo na enem od rajskih otokov, saj jih bojda obišče veliko Slovencev in tako jim bo roman več kot dobrodošel za krajšanje počitnic.

Skratka, da se vrnem k sporočilu. Točno tako je pisalo: »Do zdaj vem nekaj. Tvoja knjiga ni za tipe. Vsaj ne za na plažo. Razen, če radi ležijo na trebuhu.«

Hm, po mojem odgovoru, da ni toliko vročih prizorov, dobim odgovor: »Ja no… sem že parkrat rotiral!« In znova sem se nasmejala.

Še en zanimiv odziv je prišel, poslal ga je Božo: »Miša, nimam te več rad in to ni fer … Prvič v življenju sem kupil knjigo, ki sem jo prebral v ENEM dnevu!!! Zdaj pa, če ne boš hitro napisala nadaljevanja, bom uresničil zgornjo napoved. Skratka, uspelo ti je, kar, vsaj pri meni, ni uspelo niti Agathi Christie. Čestitam. PS: Celo mojo ženko sem cel dan zapostavljal!«

In tale, ki je prišla od znanega plesalca, koreografa Sebastiana, ki ga tudi zelo cenim. »Tako, knjiga prebrana v enem dnevu in pol. Kot redni bralec kriminalk Chrisa Carterja in podobnih avtorjev imam kar visoka pričakovanja in moram priznati: tole pa je HUDO dobro! Prijetno presenečen in zelo navdušen. Bravo in iskrene čestitke še enkrat!«

Prejela sem tudi kopico odzivov od bralk, ki so čez poletje prebirale Mesto prevar. Jana je recimo zapisala: »Odlična knjiga, prebrana v enem kosu. Hvala možu za animacijo otrok, ker je nisem mogla odložiti!«

Martina pa tole: »Super knjiga in poletno branje. Res te potegne in ne moreš proč. Prav dolgčas mi je zdaj in prosim za nadaljevanje!«

Veliko takšnih odzivov sem prejela in dobila potrditev, da sem napisala zgodbo, ki te do konca drži pri knjigi. To je bilo bistvo in šele zdaj, ko berem vse te odzive, dejansko lahko dojemam, da je res tako.

Zgodba Mesta prevar bo nadaljevala svojo pot, zato se zdaj v jesenskem času odpravljam tudi na predstavitve po drugih mestih.

V Mariboru bomo 26. septembra v Mestni knjigarni predstavili knjigo, njeno vsebino in vse, ki so mi pri tem pomagali. V Ljubljani 1. oktobra in v Izoli 8. oktobra. Z mano se na mini knjižno turnejo podaja tudi stand up komičarka Martina Ipša, ki bo poskrbela, da bo vse še bolj sproščeno.

V različnih mestih pa se mi bodo pridružili tudi moji prijatelji, znani obrazi, s katerimi boste lahko poklepetali in izmenjali bralne izkušnje. Pogledali bomo video napovednik, poslušali pesem pevke Kim Begovič (ki jo je spisal Domen Kumer) in morda vam zaupam tudi kaj več o sami zgodbi.

V Ljubljani bo z nami še Tamara Fortuna, mamica, kuharica in blogerka, Tilen Lotrič, ki ste ga spoznali v šovu SIT, in pevka Anabel. Svoj prihod je napovedal tudi radijski moderator Robert Roškar, Tina Gaber bo z nami poklepetala o svojih izkušnjah z branjem in knjigami, prav tako Nika Kovač, avtorica Pogumnih punc ... in seznam se iz dneva v dan daljša.

Dolgčas nam zagotovo ne bo! Zato upam, da se vidimo!