Kriminalne zgodbe, ob katerih se ježi koža

AvtoricaDjuna Malen

Fotoarhiv MK

Thumbnail
4 min
  • DELI

Kakšne zgodbe najraje berete poleti? Takšne, da se vam ježi koža od napetosti, srhljive kriminalne zgodbe iz naše bližine, če že ne soseske, napete akcije, ki vas bodo zgrabile in ne spustile do zadnje strani? Prav takšne smo nabrali za vas. Ne spreglejte jih! Poletje bo še dolgo.

Nova skrivnost Hercula Poirota

V slovenščino je prevedena že tretja detektivka izpod peresa Sophie Hannah, izbrane naslednice Agathe Christie.

V Skrivnosti treh četrtin se na Poirota obrnejo štirje ljudje, ki na prvi pogled nimajo nič skupnega ne med sabo ne z njim – razen tega, da so vsi prejeli pisma z njegovim podpisom in obtožbo, da so umorili starega bogataša Barnabasa Pandyja. No, Poirot s pismi nima nič, vse drugo pa je uganka: kdo jih je napisal in zakaj jih piše v njegovem imenu? Zakaj trdi, da je bil Pandy umorjen, ko pa sorodniki vedo, da je utonil v kopalni kadi? In če njegova smrt res ni bila nesreča, ga je umoril eden od štirih obtoženih?

Akcijska mešanica ljubezni, zločinov in prevar

Mesto prevar, prvenec Mihaele Margan Kocbek, prinaša akcijo, kriminalko in ljubezensko zgodbo v enem.

Glavna junakinja je Emilija, zaposlena na policijski postaji kot predstavnica službe za stike z javnostmi. V prostem času rešuje težave svojih prijateljic in z njimi razglablja o ljubezenskih razmerjih in partnerjih. Zaplete se v afero s sodelavcem, policistom, nepričakovano pa znajde tudi sredi velike preiskovalne godlje, kjer je pomešano vse: ugrabitev županovega sina, mafijski posli in medsebojni obračuni iz ljubosumja in maščevanja policijske načelnice, ki ji je mlajša sodelavka speljala ljubimca, skrivnostna smrt …

Nagrajeni politični triler iz osrčja mafije

Kriminalni roman Pogodba, dobitnik nagrade modra ptica 2018 in finalist kresnikovega izbora za roman preteklega leta, je literarni prvenec, povezan s temo, ki jo avtorica zelo dobro pozna: mafijsko delovanje v Italiji.

Napeti roman sloni na resničnih dejstvih od spopadov »rdečih« in »črnih«, prek velikih sodnih procesov proti mafiji, do operacije Čiste roke.

Prvi umor se zgodi v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu Rima in samomor mafijskega bossa v zaporu … Vešča pisateljičina roka razkriva zakulisje mafije, prepletanje ljubezenskih in prijateljskih vezi ter službenih dolžnosti na izmuzljivi meji med državo in mafijo.

Ena napeta kriminalka, dva odlična avtorja

V romanu Sodni dnevi sta združila moči znani odvetnik Peter Čeferin ter priljubljeni kolumnist in nagrajeni raziskovalni novinar Vasja Jager.

Napeta kriminalka se začne v črnogorski Budvi, kjer najdejo razpadajoče truplo premožnega Slovenca Karla Marona. Vse okoliščine in dokazi kažejo na vpletenost mladega Tomija Klajna. Ta najde edinega zaveznika v kljubovalnem odvetniku Edvardu Meliku, ki se po ženini smrti zažene v primer, kot da v njem išče lastno odrešitev. Na videz nezapleten umor se razraste v sodno dramo, ki korenini v mračni preteklosti umorjenega in razburka mafijske naveze od Beograda do Münchna.

Veličasten triler eksplozivnega avtorskega tandema

Roman Kje je predsednik se začne z divjim tempom vsakdanjika predsednika v Beli hiši sredi brezobzirnega boja za oblast, spletk političnih frakcij ter informacij obveščevalnih služb …

Združenim državam Amerike grozi kibernetski teroristični napad neslutenih razsežnosti. Kdo je izdajalec? Šepeta se, da nekdo iz predsednikovega kabineta. Osumljen je tudi sam predsednik Duncan, karizmatični vojni junak. Da se reši suma, mu ne preostane drugega, kot da se reševanja krize loti na lastno pest …

James Patterson, priljubljen pisec kriminalk, je zgodbo začinil s preobrati in zapleti, nekdanji prvi mož ZDA Bill Clinton pa s podrobnostmi iz zakulisja, ki jih pozna le predsednik.