Knjige, ki so zaznamovale leto 2018

AvtoricaVesna Ravnikar

FotoPika Novak

Thumbnail
5 min
  • DELI

Lani se je o njih še posebej veliko govorilo in pisalo. Med njimi najdemo dve domači kriminalki, delo kanadskega kliničnega psihologa, ki je s svojim obiskom razburkal Slovenijo, pa nasvete za uspeh v življenju in poslu ... Tu je izbor prodajnih uspešnic, ki so zaznamovale leto 2018.

 

Nagrajeni prvenec

Televizijska novinarka in publicistka Mojca Širok je s svojim prvim kriminalnim romanom Pogodba ustvarila napeto branje, ki bralcu ne pusti dihati od prve do zadnje strani.

 

Življenje, kot ga vidi Jordan B. Peterson

Kako živeti bolje? Začnite brati kanadskega kliničnega psihologa Jordana B. Petersona, ki je pred kratkim obiskal Slovenijo. Njegov bistroumni in duhoviti vodnik 12 pravil za življenje vas bo zagotovo »presenetil«.

 

Poziv patra Gržana

S knjigo 95 tez, pribitih na vrata svetišča kapitalizma odkrijte največjo globalno prevaro, ki je vzrok za nevzdržne razmere današnjega sveta.

 

Nasveti dr. Crnkića, kako uspeti 

7 skrivnosti uspeha, knjiga sarajevskega profesorja ekonomije, uspešnega poslovneža in motivacijskega govornika dr. Kenana Crnkića, je navdihujoča in praktična spodbuda za vse, ki si želite po poti do uspeha.

 

Ingrid Divković znova navdušuje

Knjiga za divjo žensko – odločno in divje, a tudi nežno in spodbudno branje s prepoznavno pisavo prodorne hrvaške avtorice in blogerke Ingrid Divković, ki smo jo spoznali že s knjižno uspešnico Vas jebe ego?.

 

Jančarjeva mojstrovina

In ljubezen tudi je novi roman izpod peresa izjemnega Draga Jančarja. Ne spreglejte brezčasne mojstrovine o ljubezni in o tem, kako jo ubraniti, ko na svetu vlada zlo.

 

Cankarjeve misli

Srce ne pozna malenkosti prinaša odličen izbor Cankarjevih misli in citatov, primernih za vse čase in priložnosti.

 

Nova kriminalka Tadeja Goloba

Leninov park je najnovejša kriminalka, ki je Tadeja Goloba dokončno ustoličila kot najboljšega pisca tega žanra pri nas.