Knjige, ki jih priporoča Veronika Podgoršek

FotoSaša Kovačič

Thumbnail
4 min
  • DELI

Priljubljena psihoterapevtka, kolumnistka in predavateljica je mama štirih otrok in avtorica štirih knjig. Za Dobre zgodbe je pripravila seznam knjig, ki jih priporoča v branje.

 

Prevarana ženska v romanu Pascala Quignarda Vila Amalia  izkriči svojo bolečino in se loti vnovičnega sestavljanja svojega sveta, zase in po svoje.

 

Skozi štiri generacije si v romanu Mirane Likar Babuškin kovček ženske delijo svoje usode, vzorce, demone in razumevanje sveta. Dogodki jim izbrusijo značaje in njihovi značaji po drugi strani kreirajo dogodke. Le malo je v njihovih družinskih vezeh naključnega. 

 

Junakinja romana Ladivine Marie NDiaye zaradi nesprejemanja svojega družinskega izvora začne živeti dvojno življenje. Ker se nikoli ne potrudi spoznati, kdo ona sama sploh je, živi življenje skozi mnenja, čustva in odzive drugih ljudi. 

Zbirka starih in novejših zgodb legendarne slovenske pripovedovalke Polonce Kovač naju obe s hčerko navdušuje, najraje imava zverinice in Pafija. Njihove prigode iz knjige Kaj se komu sanja so zabavno napisane, obenem pa za otroke »mimogrede« življenjsko poučne. 

Knjiga Znanost o vzgoji Margot Sunderland je nujno branje za vse starše z dojenčki in majhnimi otroki. Nevrologi pojasnjujejo vedenje majhnih otrok s stališča razvoja možganov, kar vodi v ponovni premislek o nujnih in primernih vzgojnih ukrepih.