Kaj to poletje bere Nina Kožar

FotoMarko Alpner

Thumbnail
3 min
  • DELI

Bralni predlogi Nine Kožar, navdušene tviterašice, pobudnice gibanja Knjigobežnice in punce za vse pri skupini Dan D.

»Ni res, da je poletje namenjeno le lahkotnemu branju. Zdi se mi, da je ravno to priložnost, da si vzamemo čas za kakšno resnejše čtivo, ki od nas zahteva več zbranosti in razmisleka.

Če pa vas to vseeno ne mika, se brez slabe vesti prepustite ljubezenskim vihram in podeželskim umorom, tudi jaz si bom kakšnega privoščila. Med platnicami knjig, da ne bo pomote. 

V zadnjih letih smo dobili nekaj čudovitih domačih kriminalk, med katerimi izstopajo Pogodba Mojce Širok, Medsočje Mirta Komela in lanska uspešnica Jezero Tadeja Goloba.

Očaral me je Ken Follett s sago Stebri zemlje, v kateri opisuje spletke s srednjeveškega angleškega dvora, ki so še bolj intrigantne kot tiste iz Igre prestolov.

Če bi se radi potepali po svetu v dobri družbi, vzemite v roke zbirko kratkih potopisov Agate Tomažič z naslovom Zakaj potujete v take dežele.

Če iščete dobro družbo, si odprite mrzlo pivo (ali gin s tonikom) in se poglobite v kolumne starega nergače Mihe Šaleharja. Zbral jih je v knjigi Duh česa.

Srčno pa vam priporočam tudi Mančkarado, veliki opus ilustratorja Marjana Mančka, ki je s svojimi stripi in sličicami polepšal moje otroštvo, zdaj pa sta nad njim navdušeni tudi moji deklici.«