Glasba med platnicami knjig

AvtoricaDjuna Malen

Thumbnail
4 min
  • DELI

Glasba je jezik, ki ga ljudje najlaže razumemo. V nas prebuja občutke ali jih umirja, izboljšuje naše razpoloženje, nas navdihuje in notranje bogati.

Od začetka do danes se je razvilo veliko raznolikih glasbenih zvrsti in slogov, kar je ustvarilo izjemno kulturno bogastvo. Uživajte v branju izvirnih glasbenih zgodb z izbrano muziko v ozadju.

Izvrstne kratke zgodbe ob izbrani glasbi

9789610151395
V trgovino

Svojih 35 kratkih zgodb srbski pisatelj Goran Stojičić zajema iz vsakdanjega življenja. Knjiga Nespečni preigrava lestvico čustev od ljubezenskega hrepenenja do streznitve in sanj.

Zgodbe, polne presenetljivih obratov, lahko poslušate ob posebej izbranih skladbah znanih interpretov, kot so David Bowie, Tom Waits, Nick Cave, Amy Winehouse in še 31 drugih, do katerih dostopate s QR-kodami.

Zgodbe dopolnjujejo tudi odlične ilustracije mednarodno uveljavljenega in nagrajenega dizajnerja Slavomirja Stojanovića.

Mojstrovina o legendah jazza

9789612821739
V trgovino

»Pri jazzu gre še vedno za to, da ustvariš lasten zven, da odkriješ način, kako boš drugačen od vseh, in da nikoli ne igraš enako dva večera zapored,« piše Geoff Dyer, pisec knjige o jazzu But beautiful.

Če imate radi to glasbeno zvrst ali pa če uživate v branju o turbulentnih življenjih, muziciranju in ustvarjanju, si vzemite čas za zgodbe devetih legendarnih glasbenikov – to so Lester Young, Thelonious Monk, Bud Powell, Ben Webster, Charles Mingus, Chet Baker, Art Pepper, Duke Ellington in Harry Carney.

V izmenjujočih se valovih stisk, osamljenosti, bohemstva in opoja so vse svoje občutje prelili v glasbo.

Od plemenske glasbe do hiphopa

9789610138969
V trgovino

Bogato ilustrirana velika enciklopedija Glasba v sliki in besedi predstavlja zgodovino glasbe od najzgodnejših dob do sodobnih glasbenih žanrov in slogov. Osvetljuje dramatične zgodbe o skladateljih in izvajalcih, ki so oblikovali zvoke, in prikazuje številna čudovita glasbila.

Vabljeni na popotovanje po svetu – ob glasbi evropskih mojstrov iz vseh obdobij do starodavnih kitajskih napevov, japonskega popa, plemenske glasbe afriških savan in strastnih ritmov južnoameriških plesnih dvoran.

143 klasičnih melodij na 8 zgoščenkah in v knjigi

9789610118138
V trgovino

Imenitna knjiga Zakladi klasične glasbe, ki ji je priloženih 8 zgoščenk, vodi skozi najpomembnejša glasbena obdobja od renesanse do danes in pomaga globlje spoznavati glasbeno umetnost. V njej najdete tako portrete skladateljev kot reprodukcije klasičnih slikarskih del, ki odkrivajo duha časa.

Izbrani zvočni primeri odkrivajo celotni zgodovinski prerez glasbe na evropskih tleh od trubadurske pesmi do klasikov in moderne dobe ter se dopolnjujejo z zahodno glasbo na ameriškem ozemlju.

Nesmrtne legende rokenrola

9789610142966
V trgovino

Buddy Holly, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Elvis Presley, John Lennon, Bob Marley, Freddie Mercury, Kurt Cobain, Michael Jackson, Amy Winehouse so tisti glasbeni zvezdniki, ki so umrli tragične, nesmiselne, skrivnostne smrti.

Knjiga Legende rokenrola odgovarja vsaj na nekatera vprašanja o njihovem življenju. Prezgodnji grob jih je ovenčal z mitologijo glasbenih ikon in jim nadel romantično obličje uporništva: prvo in poslednje obeležje nesmrtnega duha rokenrola.