7 najboljših knjig za praznični čas

AvtoricaZdenka Hafner

FotoShutterstock

Thumbnail
3 min
  • DELI

Božični prazniki so odlična priložnost za druženje z bližnjimi, izbrano kulinariko, posebna doživetja in predvsem za branje knjig. Preverite seznam najboljših božičnih zgodb, ki bodo vam in vašim najdražjim popestrile ure v zadnjih dneh starega leta.

Zgodba za ljubitelje filmske romantike

Nekega decembrskega dne simpatična Laurie z okna avtobusa zagleda fanta, ki čaka na postaji. Njuna pogleda se srečata, trenutek je čaroben … avtobus pa odpelje.

Laurie fanta ponovno sreča na božični zabavi, ko ji njena najboljša prijateljica predstavi svojega novega fanta … Prav tistega, ki ga je Laurie videla z avtobusa. Seveda je odločena, da si ga bo izbila iz glave, a usoda ima drugačne načrte …

Roman Nekega decembrskega dne opisujejo kot knjižno različico filma Pravzaprav ljubezen.

Napeta kriminalka knjižnega rekorderja

Na božični večer Crossa pokličejo v bližnjo cerkev, kjer je nekdo vlomil v skrinjico za miloščino. Ko se vrne domov, da bi z družino vendarle lahko praznoval, ga znova pokličejo, tokrat na mesto, kjer primer s talcem policiji uhaja izpod nadzora.

Cross tvega vse, ko nesebično rešuje neznano družino, medtem ko ga doma nestrpno pričakujejo, da bi skupaj, kot družina, začeli praznovati božič. Se bo vrnil pravočasno? Se bo sploh vrnil živ?

Knjiga, ki vam pomaga pričarati božično vzdušje 

Čarobna božična knjiga ne sme manjkati na nobeni knjižni polici. V njej boste našli domiselne ideje za okraske, izvirne voščilnice in darila pa tudi odlične recepte, da bo iz kuhinje opojno zadišalo po božiču.

Pustite domišljiji prosto pot in iz receptov, ki jih boste našli v knjigi, sestavite svoj praznični jedilnik ter ga ponudite na domiselno okrašeni mizi. Okrasite, popestrite in posladkajte si praznike!

Knjiga za romantične najstnike

Na božični večer se mestece ob s snegom zameteni železniški progi spremeni v romantična nebesa. Logično, da se pohod po plundri in mrazu do najbližje restavracije s hitro hrano navadno ne konča s slastnim poljubom šarmantnega neznanca.

In nihče ne bi niti v sanjah pomislil, da se lahko na poti skozi snežne zamete zaljubiš v prijateljico, ki jo poznaš že celo večnost. Ali pa da se resnična ljubezen lahko rodi ob vroči kavi v obupno zgodnjem jutru. Seveda je to mogoče le v filmih! Ne? Ali pač ja?

Božična postavljanka za najmlajše

V Božičkovi delavnici se vsem mudi, saj je treba zaviti in raznositi vsa darila za otroke. Le na medvedka so pozabili! Povleci in poglej pod zavihke in mu pomagaj pravočasno priti do Tomijeve hiše. Imenitno prepesnil Milan Dekleva.

Božičkove naloge za ljubitelje nalepk

Prikupni slikanici z nalepkami prinašata zabavne naloge z Božičkom, njegovimi škrati in jelenčki. Vsaki slikanici sta dodani še dve strani nalepk.