7 naj pesnikov z Instagrama

AvtoricaVesna Ravnikar

FotoInstagram

Thumbnail
4 min
  • DELI

Na Instagramu lahko poleg selfijev, fotografij domačih živali, čudežev narave in vsega mogočega najdete tudi kaj za branje. Recimo poezijo. Poeti, ki objavljajo na Instagramu, so vse pogostejši. Tistim, najbolj všečkanim, deljenim in »zasledovanim«, je pesmi uspelo izdati tudi v knjižni obliki.

Tyler Knott Gregson

Poezija Tylerja Kontta Gregsona, objavljena na Instagramu

Ameriški pesnik, fotograf in budist iz Montane pesmi objavlja vsak dan. Znan je po haikujih na temo ljubezni, pa tudi drugače skovani verzi se vrtijo predvsem okoli dvojine in odnosov. Njegov zaščitni znak je pisava, ki posnema pisalni stroj. Gregson je s tremi izdanimi pesniškimi zbirkami gotovo eden bolj uspešnih avtorjev z Instagrama.

Atticus

Poezija Atticusa, objavljena na Instagramu

Čeprav Atticus poezijo objavlja na Instagramu, svojo zasebnost skrbno varuje. Med javnimi nastopi nosi masko in o sebi ne pove kaj več kot to, da živi razpet med Los Angelesom, Kanado in Evropo. Piše kratke pesmi, najpogosteje ljubezenske. Na Instagramu ima več kot 500.000 sledilcev, največji oboževalci pa si njegove verze celo tetovirajo.

Christopher Poindexter

Poezija Christopherja Poindexterja, objavljena na Instagramu

Njegova poezija je na prvi pogled podobna Gregsonovi. Verjetno zato, ker tudi Poindexter uporablja pisavo, ki posnema star pisalni stroj. Njegove pesmi so običajno nekoliko daljše, v njih pa pesni in tuhta predvsem o ljubezni, osamljenosti, medčloveških odnosih in družbi.

Lang Leav

Poezija Lang Leav, objavljena na Instagramu

Tudi Lang je nase sprva opozorila na Instagramu, svojo prvo knjigo izdala v samozaložbi, nato pa nadaljevala s celo vrsto izjemno uspešnih pesniških zbirk, ki so bile večkrat nagrajene. Lani je izdala roman. Mlada avtorica trenutno ustvarja na Novi Zelandiji, kjer živi s partnerjem, prav tako pesnikom.

R. M. Drake

Poezija R. M. Draka, objavljena na Instagramu

Z več kot 1,8 milijona sledilcev na Instagramu je R. M. Drake eden najbolj znanih poetov z Instagrama. Sledijo mu tudi mnoge slavne osebnosti, kot so članice klana Kardashian in številni hollywoodski zvezdniki. Da se je lahko popolnoma posvetil pisanju, je pustil službo. Tudi on svojo poezijo najraje tipka na star pisalni stroj.

R. M. Broderick

Poezija R. M. Brodericka, objavljena na Instagramu

R. M. Broderick živi v Kaliforniji. Njegovi sledilci in bralci so navdušeni predvsem nad njegovimi verzi o ljubezni, življenju in odraščanju. Bralcem je – prosto po komentarjih na Instagramu – všeč tudi zato, ker piše tako lepo otožno, ganljivo in iskreno. Tudi R. M. Broderick že ima svojo zbirko.

Rupi Kaur

Poezija Rupi Kaur, objavljena na Instagramu

Pesnica, ki na Instagramu sije najbolj svetlo, je petindvajsetletna Rupi Kaur. Pri štirih letih se je s starši iz Indije preselila v Kanado, kjer v Torontu živi še danes. Če ravno ne potuje po Kanadi in Ameriki, kjer promovira svoji izjemno uspešni zbirki med in mleko in the sun and her flowers. Zbirka med in mleko je bila prodana v več kot dveh milijonih izvodov po vsem svetu.