5 najboljših enciklopedij za otroke

AvtoricaVesna Ravnikar

FotoShutterstock

Thumbnail
4 min
  • DELI

Enciklopedije za otroke so super. Hvaležno darilo za male radovedneže in vedno dobra zabava, kadar napade dolgčas. Enciklopedije, ki so ustvarjene po meri otrok, imajo velike in privlačne fotografije, kratka besedila, ki so jasno napisana in polna zanimivosti. Med najbolj priljubljene zakladnice znanja še vedno sodijo splošne in živalske enciklopedije.

Mami, zakaj so gusarji skrivali zaklade?

Zakaj ne smemo jesti vseh gob? Zakaj nastane buška na glavi? Zakaj kit bruha vodo? Zakaj sir smrdi? In, končno, kako odgovoriti na neskončno množico vprašanj, ki nam jih zastavljajo otroci. Knjige iz zbirke Povej mi, zakaj vas zagotovo rešijo iz takšnih in podobnih zagat. 

Veličastna enciklopedija o veličastnih dinozavrih

Odpravite se v obdobje mezozoika, ko so po tleh plenili strašljivi orjaki, na nebu letali zobati pterozavri in v morju prežali velikanski plazilci. Z Enciklopedijo dinozavrov odkrijte, kako so ta nenavadna bitja živela, zakaj so izumrla in kako strašljiva so bila v resnici.

Dobrodošli v muzeju živalstva

Vrata muzeja, ki na ogled postavlja več kot 160 vrst živali, so odprta ves čas. Vstopite v svet Živalstva – od navdušenja nad ilustracijami lahko tudi vzklikate – in si oglejte pester svet živali: nevretenčarje in ribe, dvoživke in plazilce, ptiče in sesalce.

Za navdušene športnike in navijače

Da šport ni samo tek za žogo, dokazuje Enciklopedija športa, ki sistematično in športno (se pravi enakovredno) predstavi več kot 100 najpomembnejših športov z vsega sveta, razloži pravila in izraze, pokaže osnovno opremo in nemara male kratkohlačnike navduši nad športnim udejstvovanjem.

Kaj in kako: izjemna serija za šolarje

Naše telo je tako zapleteno, da človek z vso tehnologijo in znanjem ne zmore ustvariti takšne naprave in je voditi. Osupljivo, kajne? Genialnost človeškega telesa je v tej knjigi predstavljena jasno in slikovito – prav tako kot preostale teme iz serije Kaj in kako: Naša Zemlja, Planeti, Stari Egipt, Roboti, Konji, Prihodnost, Stari Rim, Vreme