5 ljubezenskih romanov, ki jih morate prebrati to poletje

Thumbnail
5 min
  • DELI

Odpotujte novim ljubezenskim dogodivščinam naproti – ali pa si jih privoščite s knjigo v roki. Predstavljamo vam izbor romanov, polnih ljubezenskih križev in težav.

Romanca leta

Čeprav skupaj preživita le sedem dni, sta Sarah in Eddie prepričana, da bosta za vedno skupaj. Toda ko se morata za nekaj dni ločiti, od njega ni več glasu. Sarah je sprva prepričana, da se mu je nekaj zgodilo, pozneje pa njegov molk dobi pravo razlago, ki korenini v preteklosti.

Moški, ki ni poklical, prvega romana angleške avtorice Rosie Walsh, ki z možem živi v Bristolu, piše, igra violino, pleše, kuha, vadi jogo in se ukvarja s prostovoljstvom, se je že prijel naziv »romanca leta«.

Ljubezen v cvetju

Sylvia in Holger sta uspešen par, ona finančna svetovalka, on nepremičninski posrednik. Ko Sylvia izve, da je podedovala propadajočo vrtnarijo v Bretanji, se odpravi v Francijo. Otoček z nasadom kamelij in čudovita bretonska pokrajina ob Atlantiku jo na mah očarata, tako kot čedni vrtnar Maël. Toda Holger ima z otokom druge načrte …

Nemška pisateljica Tabea Bach poleg pisanja obožuje potovanja, kraji, ki jih obišče, pa so pogosto kulisa njenih pripovedi. Otok kamelij je avtoričin prvenec, ki bo kmalu dobil nadaljevanje.

Ljubezen po moško

Opojno poletje, morje, sonce, ponočevanje in poletne ljubezni ... Za še ne polnoletnega Elia, ki s starši preživlja počitnice ob klasični glasbi, se prva ljubezen zgodi s postavnim Američanom Oliverjem in spoznanjem, da neznosno poželenje s sabo prinaša dvome in razočaranja.

Po romanu Pokliči me po svojem imenu ameriškega pisatelja Andréja Acimana je bil posnet tudi istoimenski film, ki je poleg drugih nagrad prejel tudi oskarja za prirejeni scenarij.

Zgodba o Puškinu in njegovi Nataliji

To ljubezensko zgodbo je napisalo življenje enega največjih ruskih pesnikov, Aleksandra Sergejeviča Puškina, in njegove lepe žene. Natalija, ki je Puškina s svojo lepoto in pametjo očarala že na svojem prvem javnem plesu, se kmalu znajde v zakonu, polnem strasti in silovitih izbruhov ljubosumja, ki se končajo tragično.

Jennifer Laam  v romanu Izgubljeni čas ljubezni in snega predstavi Natalijino plat zgodbe in njen boj, da bi kljub nevarnim intrigam ustvarila izpolnjeno življenje.

Romantika za digitalne čase

Kakšna je ljubezen v digitalni dobi, spoznavata Beth in Jennifer, sodelavki in prijateljici v uredništvu Courierja, ki po elektronski pošti na dolgo in široko obdelujeta težave s fanti, strahove pred nosečnostjo, nemogoče obleke za družice in še marsikaj drugega. 

Pri časopisu dela tudi računalničar Lincoln, ki preverja, ali je e-pošta res namenjena le službenim stvarem. Dopisovanje med Beth in Jennifer mu krajša čas in kmalu se zave, da se je v eno od njiju zaljubil … 

E-romanca je delo ameriške pisateljice Rainbow Rowell, ki rada piše o ljudeh, ki veliko govorijo in se zaljubljajo.